Hejtman Štěpán byl hostem diskuze kongresu pro maloobchodníky Samoška

25. 9. 2020

V Praze se ve čtvrtek 24. září uskutečnil 25. ročník kongresu na podporu maloobchodního trhu Samoška. Jeho cílem bylo informovat a inspirovat domácí obchodníky a pomoci jim lépe obstát v konkurenci velkých podniků. Jedním z výstupů kongresu byla také panelová diskuze, jejíž hostem byl hejtman Jiří Štěpán.

Kromě prezentací přináší kongres odborný program i přednášky a debaty na aktuální témata z oblasti maloobchodu a praktické případové studie dotýkající se každodenní práce majitelů a pracovníků prodejen. Jedním z hlavních bodů programu byla panelová diskuze na téma Tradiční trh v nové realitě, ve kterém debatoval také hejtman Jiří Štěpán.

Jarní vlna epidemie koronaviru ukázala, jak zranitelná naše ekonomika je. Tím více pro malé podniky, které během nouzového stavu byly v obcích často jedinou možností pro nákup potravin a dalších potřeb pro domácnost. Jsem rád, že Královéhradecký kraj podporuje provoz malých venkovských prodejen, stejně jako sportovní a jiné zájmové venkovské spolky, které v dnešní době spolu prodejnami tvoří místo pro setkávání,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Kongres na podporu domácího maloobchodního trhu umožňuje setkání členů maloobchodních aliancí, družstev, jednotlivých maloobchodníků, velkoobchodů, dodavatelů i zástupců státních a profesních organizací. Cílem akce je informovat a inspirovat domácí obchodníky a pomoci jim lépe čelit ostré konkurenci na trhu.

25. ročník kongresu Samoška se koná v pražském Aquapalace Hotel Prague. Více informací najdete na webu www.samoska-kongres.cz.

Fotogalerie