Hejtman Franc se sešel s řediteli příspěvkových organizací Královéhradeckého kraje

26. 1. 2015

Hejtman Franc přivítal v novém roce ředitele všech příspěvkových organizací, které Královéhradecký kraj zřizuje. Tématem byl nejen rozpočet na rok 2015, zvyšování mezd zaměstnancům, ale například i kontrola povinností ředitelů příspěvkových organizací, které plánuje Královéhradecký kraj zpřísnit.

Hejtman Franc se sešel s řediteli příspěvkových organizací Královéhradeckého kraje

Hospodaření kraje v loňském roce bylo velmi pozitivní, proto pro letošní rok převádíme přebytek peněz. Ty bychom rádi použili i pro naše příspěvkové organizace. Chceme je využít především na investice, ale také na zvyšování mezd zaměstnancům,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. „Je to v letošním roce poprvé, kdy jdeme do řízeného zvyšování mezd. Zvýšení se bude pohybovat kolem 3,5 % ve všech oblastech. Počítáme s částečným přispěním státu, a to především v oblasti školství, částečně ponese náklady ale i kraj,“ dodal hejtman Franc.

Zároveň bylo také avizováno posílení kontrol příspěvkových organizací. „Existuje směrnice Královéhradeckého kraje, která určuje zásady řízení příspěvkových organizací. Královéhradecký kraj plánuje posílení kontrol dodržování této směrnice, zaměříme se na kontrolu vnitřních auditů a inventur a celkového hospodaření organizací,“ řekl na závěr hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Fotogalerie