Hasiči zasahovali v Královéhradeckém kraji kvůli silnému větru více jak 500krát

1. 11. 2017

V neděli 29. října 2017 řešili profesionální a dobrovolní hasiči v Královéhradeckém kraji více než pět set událostí, převážně souvisejících s extrémním větrem. Situace se na Královéhradecku uklidnila až po páté hodině odpolední, kdy se hasiči začali vracet na své požární stanice.

Hasiči zasahovali v Královéhradeckém kraji kvůli silnému větru více jak 500krát
Po sedmé hodině ranní začali hasiči v Královéhradeckém kraji řešit první události v souvislosti s extrémně silným větrem, který byl během dne očekáván na území celé České republiky. První výjezdy měly jednotky na Trutnovsku a Jičínsku, kdy likvidovaly a odstraňovaly stromy a větve spadlé na pozemní komunikace.

Profesionální i dobrovolní hasiči v Královéhradeckém kraji byli připraveni v maximálních možných počtech, personálně posílena byla také směna operátorů na tísňové lince 112 na Krajském operačním a informačním středisku hasičů, tak aby bylo možné vyhovět všem volajícím oznamovatelům i v nestandardních podmínkách.

V průběhu dne vyjížděly hasičské jednotky více jak pětsetkrát. Na Krajském operačním a informačním středisku hasičů se jednalo o nejvyšší četnost nabíraných událostí v průběhu jednoho dne za posledních několik let. Operátoři tísňové linky 112 řešili až několik oznámení během jediné minuty a tato činnost plně zaměstnala na celý den deset operátorů, operačních techniků a operačních důstojníků.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje