Hasiči Královéhradeckého kraje dosáhli historického úspěchu

19. 7. 2017

Družstvo příslušníků Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje, které na mezinárodní soutěži v disciplínách CTIF v rakouském Villachu vybojovalo v minulém týdnu zlaté medaile, dnes přijal hejtman Jiří Štěpán. Hasičům poděkoval za příkladnou reprezentaci kraje i za to, že v nich mladá generace může najít vzory hodné následování.

Od 9. do 16. července 2017 se v rakouském Villachu uskutečnila 16. mezinárodní hasičská soutěž a 21. mezinárodní soutěž mladých hasičů. Tato významná akce se koná každé čtyři roky a účastní se jí velké množství závodníků (v letošním roce asi tři tisícovky sportovců) z celé Evropy, ale například také z Ruska nebo Japonska. I z těchto důvodů je soutěž často nazývaná „Hasičskou olympiádou“.

Soutěžilo se v disciplínách CTIF (požární útok a štafeta 4x40 metrů s překážkami) a v požárním sportu (běh na 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4x100 metrů s překážkami a požární útok). Česká republika měla své zástupce jak v požárním sportu (30 mužů a 30 žen), tak v klasických disciplínách CTIF (8 družstev mužů a 5 družstev žen). Česká delegace čítala celkem 297 osob.

Profesionální hasiče reprezentovalo v disciplínách CTIF družstvo příslušníků HZS Královéhradeckého kraje a v požárním sportu výběr sportovců z HZS Ústeckého, Moravskoslezského, Královéhradeckého, Plzeňského a Pardubického kraje. Družstvo HZS Královéhradeckého kraje nakonec v kategorii Profesionálních hasičů B zvítězilo.

Za ziskem zlatých medailí mužstva mužů nezůstali pozadu ani ostatní závodníci z Královéhradeckého kraje, kteří soutěžili v dalších kategoriích. Za zmínku nepochybně stojí například vystoupení Barbory Šubrtové z SDH Velichovky, která v průběhu celé soutěže posbírala dokonce hned šest cenných kovů.

Čeští hasiči a hasičky opět ukázali, že v disciplínách CTIF a požárního sportu patří ke světové špičce. Celkem si ze soutěže v Rakousku odvezli 38 medailí, z toho 14 zlatých.

Hasiči Královéhradeckého kraje dosáhli historického úspěchu

Hasiči Královéhradeckého kraje dosáhli historického úspěchu

Hasiči Královéhradeckého kraje dosáhli historického úspěchu

ZDROJ: HZS KHK