Fórum výzkumu a inovací 2018

30. 5. 2018

V Hradci Králové se uskutečnil další ročník pravidelné regionální akce Fórum výzkumu a inovací. Jarní konference se zúčastnili zástupci výzkumných organizací, inovativních firem, veřejné správy a institucí, které oblast vědy, výzkumu a inovací podporují. Přítomné přivítal a akci zahájil radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu. Přítomní se dozvěděli například o novinkách v oblasti daňových odpočtů na výzkum a vývoj, o navrhovaných změnách v krajské výzkumné a inovační RIS3 strategii či o současné podobě Regionální inovační značky. Díky poslední zmíněné se subjektům v Královéhradeckém kraji otevírá nová příležitost, jak dát vědět o svých vědeckovýzkumných aktivitách, potenciálu či možnosti spolupráce.

Tak jako každý rok, i letos v rámci konference proběhlo setkání s inspirativní osobností. Role se tentokrát zhostil Ing. Jiří Herinek, který působil 10 let jako ředitel Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého v Olomouci. Zúčastněným přiblížil cesty, jakými podporují výsledky výzkumu a inovací v Olomouckém kraji.

Odpolední sekce konference byla neméně zajímavá: Krajské inovační platformy diskutovaly nad probíhající aktualizací klíčového strategického dokumentu Královéhradeckého kraje: Krajské výzkumné a inovační (RIS3) strategie.

„Z hlediska posilování inovační kapacity regionu je pro nás RIS3 strategie zcela zásadní. Její nynější aktualizace v budoucnu podpoří maximalizaci regionálního potenciálu v perspektivních oblastech a přispěje k plnému využití znalostního potenciálu na krajské úrovni,“ dodává radní Pavel Hečko..

Podrobnější informace o akci naleznete na stránkách www.proinovace.cz.

Fórum výzkumu a inovací 2018

ZDROJ: CIRI