Dvůr Králové nad Labem získal Zlatý erb za mapový portál

26. 11. 2020

Známe vítěze celostátního kola soutěže Zlatý erb 2020. Z Královéhradeckého kraje se nejlépe umístil Dvůr Králové nad Labem se svým Mapovým portálem GIS.

Dvůr Králové nad Labem získal Zlatý erb za mapový portál
Starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím přebírá cenu v soutěži Zlatý erb z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR pana Miloše Vystrčila. Foto: archiv pořadatelů

Jednou ze součástí programu konference ISSS online bylo předání ocenění v soutěži Zlatý erb 2020 o nejlepší webové stránky v kategoriích: Nejlepší webová stránka obce, Nejlepší webová stránka města a Nejlepší elektronická služba a projekt Smart city. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil 24. listopadu 2020 v Praze.

Barvy Královéhradeckého kraje v této soutěži hájili vítězové krajského kola, které se uskutečnilo v červnu. Nejlépe se v celostátní konkurenci umístil Dvůr Králové nad Labem. Ten v kategorii Nejlepší elektronická služba a projekt Smart city získal bronz za Mapový portál GIS, který je v provozu už od srpna 2008. V nedávné době prošel modernizací, co se týče technologií zobrazování jednotlivých mapových projektů. Nové technologie umožnují mnohem rychlejší načítání dat a jednotlivé mapové projekty lze nyní prohlížet i v mobilních zařízeních.

Cílem soutěže Zlatý erb je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy a samosprávy prostřednictvím rozvoje ICT technologií a služeb, poskytovaných občanům s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích ČR.

Soutěže se v letošním roce zúčastnily obce a města z celé ČR, ze všech 14 krajů. Celkově se zapojilo 403 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb a turistických prezentací.

Záštity soutěži poskytly Ministerstvo vnitra ČR, Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR a Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR. Hlavním partnerem soutěže byla společnost GORDIC.

Výsledky celostátního kola:

Kategorie Elektronické služba a Smart city

Praha: Open-source Datová platforma hlavního města Prahy - Golemio

Bílina: Portál občana

Dvůr Králové nad Labem: Mapový portál GIS

Kategorie webové stránky obcí:

Zádveřice-Raková

MČ Praha – Dubeč

Povrly

Kategorie webové stránky měst:

MČ Praha 12

Valašské Klobouky

Tábor