Doprava a zaměstnanost byly hlavními tématy setkání s krajskou tripartitou

22. 3. 2018

V sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje se konalo zasedání krajské tripartity. Debata se týkala dopravní infrastruktury v návaznosti na celostátní dopravní síť, aktuální situace ve zdravotnictví, možností regionálního rozvoje nebo problematiky zaměstnanosti.

„Pravidelné jednání představitelů Královéhradeckého kraje a krajské tripartity je důležitým komunikačním prostředkem při sdělování informací mezi vedením kraje, zaměstnavateli, odbory a dalšími zainteresovanými subjekty. Jako stěžejní téma považuji zaměstnanost v Královéhradeckém kraji. V našem regionu je dvouprocentní nezaměstnanost, což je bezesporu výborným ukazatelem prosperity našeho kraje. Zároveň vnímám potřeby zaměstnavatelů, kteří se potýkají s nedostatkem zaměstnanců. Diskuse také probíhala nad tématy školství a zdravotnictví, o kterých debatujeme pravidelně,“ uvedl po jednání hejtman Jiří Štěpán s tím, že Královéhradecký kraj bude s tripartitou nadále intenzivně komunikovat.

„Dnešní setkání se zástupci krajské tripartity považuji za velice přínosné. Představil jsem zde aktuální situaci v železniční a autobusové dopravě či plán rekonstrukcí krajských silnic. Pozitivně byla vnímána aktivita krajské samosprávy v konkrétních jednáních s institucemi státu. Pevně věřím, že na dalším setkání budu moci představit další dobré zprávy v komplexním rozvoji dopravy Královéhradeckého kraje,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství Martin Červíček.

Radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu, grantů a dotací Pavel Hečko zmínil úspěchy expozice Východní Čechy, se kterou se Královéhradecký kraj prezentuje na veletrzích cestovního ruchu společně se sousedním Pardubickým krajem. Radní Hečko také uvedl možnosti při čerpání dotačních prostředků z Evropské unie.

Tripartita Královéhradeckého kraje se s představiteli krajské samosprávy setkává zpravidla čtyřikrát ročně.

Doprava a zaměstnanost byly hlavními tématy setkání s krajskou tripartitou

Jednání zástupců tripartity Královéhradeckého kraje s představiteli krajské samosprávy

Doprava a zaměstnanost byly hlavními tématy setkání s krajskou tripartitou

Na setkání vystoupili zástupci zaměstnavatelů, odborů a dalších subjektů