Domovu seniorů v Úpici pomůžou zaměstnanci z krajských sociálních zařízení

10. 9. 2020

V krajském sídle ve středu 9. září zasedala bezpečnostní rada kraje. Hejtman Jiří Štěpán ji svolal z důvodu šíření nákazy covid-19 v soukromém domově pro seniory Beránek v Úpici na Trutnovsku. V sociálním zařízení jsou podle hygieniků aktuálně desítky nakažených. Kraj do zařízení vyšle na pomoc zaměstnance svých domovů pro seniory.

Na bezpečnostní radě jsme probrali celkovou situaci nejen v rámci města Úpice, ale i širšího okolí. V úpickém domově seniorů vypomůžou zaměstnanci z našich sociálních zařízení – z Lampertic, Tmavého Dolu a Hajnic. Péče v zařízení je v tuto chvíli zajištěna. Vyžádali jsme si další doplňující informace od vedení tohoto zařízení, na jejichž základě budeme dále jednat,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Kraj potřebuje znát například informace o zdravotním stavu nakažených nebo jestli má zařízení izolované prostory. Prostřednictvím usnesení rady kraj poskytl úpickému zařízení dar ochranných pomůcek ze svých zásob – 4.000 kusů rukavic, 400 kusů ochranných obleků a 250 kusů respirátorů.