Dobrušská průmyslovka má novou spojovací chodbu

20. 6. 2019

Dlouhých 40 let chyběla žákům i pedagogům Střední průmyslové školy elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce krytá spojnice hlavní budovy s vedlejšími objekty. Letos se konečně dočkali nové spojovací chodby za více než 5 milionů korun. Jejího slavnostního otevření se vedle hejtmana Jiřího Štěpána účastnili představitelé města Dobrušky i zástupci projekční kanceláře.

Dosud byl průchod mezi hlavní budovou a její přístavbou možný pouze přes vnitřní prostory laboratoří a dílen, tedy za doprovodu učitele a v době, kdy tam neprobíhala výuka, nebo přes venkovní otevřené nádvoří areálu školy, což vyžadovalo dvojí přezouvání. V posledních letech, kdy dostala tělocvična novou podlahu a v přístavbě začala fungovat nová víceúčelová učebna, zesílil provoz v budově přístavby a přechody mezi budovami byly častější. Navíc při nedůsledném přezouvání hrozilo rychlejší opotřebení nebo poškození povrchu podlahy v tělocvičně. Prostorové uspořádání školy tedy komplikovalo organizaci výuky a neumožňovalo optimální využití učeben v přístavbě.

Dosavadní řešení přístupu do učeben v přístavbě školy bylo dlouhodobě nevyhovující zejména z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví žáků.

První studie spojovací chodby vznikla už v roce 2011, následující rok vydal stavební úřad povolení. Stavět se ale začalo až loni v létě. Celkové náklady ve výši 5,3 milionu plně hradil Královéhradecký kraj.

Fotogalerie