Do Hradce Králové míří výstava Stavba století

1. 12. 2017

U příležitosti 100. výročí vzniku samostatného Československa se na území České republiky, Královéhradeckého kraje nevyjímaje, uskuteční nespočet doprovodných akcí. Jednou z nich je výstava Stavby století republiky v Královéhradeckém kraji a Hradci Králové. Vernisáž k této výstavě se uskuteční v úterý 5. prosince. Záštitu nad touto událostí převzala náměstkyně hejtmana pro oblast školství a kultury Martina Berdychová.

Stavby století republiky 1918 – 2018 v Královéhradeckém kraji je výstava o jedinečné podobě moderní architektury našeho regionu v obrazech, fotografiích plánech a příbězích o architektech, stavebnících či stavitelích. Výstavní expozice nás provede stavbami moderní architektury, vytvořenými od roku 1918 do současnosti.

Vernisáž této výstavy se uskuteční v úterý 5. prosince od 14:30 v královéhradecké Galerii na Mostě. Záštitu nad touto událostí převzala náměstkyně hejtmana pro oblast školství a kultury Martina Berdychová. Samotná výstava probíhá do 12. ledna 2018 a můžete jí navštívit ve všední dny od 8 do 18, v sobotu od 8 do 16 a v neděli od 9 do 16 hodin.

Projekt Stavby století republiky v Královéhradeckém kraji je součástí celorepublikového projektu 100 let architektury a stavitelství republiky 1918 – 2018. Jeho cílem je představit stoletý vývoj moderní československé, respektive české architektury a stavitelství jako součásti architektonické kultury nové Evropy od skončení první světové války po současnost.