Dětskou ozdravovnu v Bedřichově čeká zateplení. Investovat se bude sedm milionů korun

23. 9. 2014

Oprava střechy, zateplení, výměna radiátorů a regulace topení. Všechny tyto úpravy, celkem za sedm milionů korun, se plánují na hlavní budově Dětské ozdravovny Bedřichov, která je součástí krajské příspěvkové organizace Sdružení ozdravoven a léčeben okresu Trutnov. Náklady pokryje z větší části dotace z Ministerstva zdravotnictví.

Dětskou ozdravovnu v Bedřichově čeká zateplení. Investovat se bude sedm milionů korun

Financování investiční akce bude z větší části na ministerstvu. To by mělo poskytnout dotaci 5,6 milionu korun,“ říká krajský radní pro oblast investic Josef Dvořák. Zbylých 1,4 milionu korun půjde příjemci dotace, tedy na sdružení. Na rok 2014 se bude počítat se 100 tisíci korun z krajského rozpočtu. Další milion korun je připraven na rok 2015 z Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje. Zbylých 300 tisíc by mělo být dofinancováno z příjmů prodeje nemovitého majetku vyjmutého z hospodaření sdružení.

Krajská příspěvková organizace Sdružení ozdravoven a léčeben Trutnov požádala Ministerstvo zdravotnictví o poskytnutí dotace z projektu Podpora rozvoje nemovitého majetku regionálního zdravotnictví. „Svou žádost odůvodnilo sdružení nevyhovujícím stavebně technickým stavem dětského zdravotnického zařízení a jeho tepelně izolačními vlastnostmi,“ doplňuje Dvořák.

Souhlasem s investicí do zateplovacích a izolačních úprav ozdravovny Královéhradecký kraj také potvrdil požadavek ministerstva na vyjádření o potřebnosti a účinnosti těchto zařízení na území kraje. Jak ujišťuje krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková, všechny zdravotnické příspěvkové organizace své role v rámci regionu plní. „Mezi dlouhodobými cíli kraje je zajištění činnosti všech organizací zřízených krajem, které poskytují služby zdravotnické péče. K nim patří i preventivní péče poskytovaná v dětských ozdravovnách v Krkonoších,“ říká radní Třešňáková.