Česká pošta začne v Královéhradeckém kraji testovat mobilní poštu

23. 9. 2020

Česká pošta od 1. října vyšle do Královéhradeckého kraje první vůz mobilní pošty. V přestavěné dodávce klienti získají veškeré základní poštovní i finanční služby, které by dostali i v kamenné pobočce. Tímto krokem chce Česká pošta udržet dostupnost svých služeb i v nejmenších obcích. Kraj tuto iniciativu vítá a podporuje.

Česká pošta začne v Královéhradeckém kraji testovat mobilní poštu

„Dostupnost poštovních služeb je jednou ze základních podmínek pro zajištění kvalitního života na venkově. Mobilní pošta je skvělý nápad, který umožní obyvatelům i té nejmenší vsi v kraji, aby si vyřídili všechny potřebné záležitosti, aniž by museli jezdit do velkých měst. Věřím, že se pilotní projekt povede a Česká pošta bude tuto nadstavbu svých stávajících služeb dál rozšiřovat a rozvíjet. Je to praktické řešení problému, jak udržet síť poštovních poboček v našem kraji a zároveň nahradit pobočky, které by se mohly uzavřít kvůli nenadálým situacím. Tento projekt plně podporuji,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Česká pošta pro pilotní program mobilní pošty vybrala Královéhradecký a Moravskoslezský kraj. V Královéhradeckém kraji bude pojízdná pobočka vyjíždět z Dobrušky a pravidelně zajíždět do Pohoří, Bačetína a Semechnic. Dodávka bude stát v každé obcí poblíž obecního úřadu, v Pohoří u místní základní školy.

Provozní doba mobilních pošt od 1. 10. 2020

Česká pošta začne v Královéhradeckém kraji testovat mobilní poštu

Hejtman Jiří Štěpán s ředitelem České pošty Romanem Knapem jednal již v květnu tohoto roku. Náplní jejich jednání bylo zajištění služeb, které občanům Česká pošta poskytuje ve všech lokalitách Královéhradeckého kraje. Navázali tak na společné prosincové jednání ohledně udržení sítě poštovních poboček v kraji. Dále jednali o rozšíření nabídky služeb a spolupráci obcí v rámci projektu Pošta Partner. Vyhodnotili i dopad pandemie na rozvoj poštovních služeb v kraji.

„Dobrá síť poštovních poboček a jejich služeb v Královéhradeckém kraji je naprosto zásadní pro občanskou vybavenost obcí. Období krize na začátku letošního potvrdilo důležitost poštovních služeb pro občany a prověřilo připravenost pošty reagovat na tuto situaci,“ uvedl v květnu hejtman Jiří Štěpán.

Fotogalerie