Budoucnost přístavby laboratoří v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem pro operační sály se otevřela

29. 3. 2017

Přístavbu prvního patra laboratoří Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem, respektive její hrubou stavbu, která by měla do budoucna sloužit pro operační sály, projednala včera na svém jednání Rada Královéhradeckého kraje. Otázka přístavby, která by si vyžádala další krajskou investici ve výši cca 25 milionů korun, je ovšem stále otevřená. Náměstek hejtmana Aleš Cabicar je nyní pověřen projednáním projektu se všemi dotčenými subjekty. O dalším postupu rozhodne nejprve krajská rada, ale poslední slovo bude mít krajské zastupitelstvo.

Budoucnost přístavby laboratoří v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem pro operační sály se otevřela
Rada projednala možnosti provedení stavebních příprav pro přístavbu operačních sálů královédvorské nemocnice. Náklady na tuto přístavbu, a to jen na hrubou stavbu, by se pohybovaly kolem 25 milionů korun bez DPH. Cena za kompletní nástavbu dle projektu je pak 65,5 milionu korun bez DPH,“ informoval náměstek hejtmana Aleš Cabicar odpovědný za zdravotnictví.

Výstavba laboratoří Městské nemocnice Dvůr Králové začala v březnu 2015, dokončení současné stavby se předpokládá na konec dubna 2017. V interiéru je nyní ještě potřeba dodělat podlahy a vymalovat. Ve venkovních prostorech byly provedeny terénní úpravy a byly vystavěny chodníky.

Nyní bude probíhat jednání o budoucnosti umístění operačních sálů ve dvorské nemocnici a variantě přístavby. „Byl jsem pověřen radou k jednání se subjekty, kterých se věc dotýká. Ať už je to přímo nemocnice, Zdravotnický holding, zdravotní výbor zastupitelstva, město Dvůr Králové nad Labem, popřípadě zdravotní pojišťovny,“ upřesnil náměstek hejtmana Cabicar. „Věřím, že radě kraje, potažmo zastupitelstvu navrhnu smysluplné řešení, které bude přijatelné jak finančně pro krajský rozpočet, tak i zohlední strukturu poskytované péče s výhledem do dalších let a zajistí Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem, jejímu personálu i občanům Dvora Králové a okolí zázemí moderního nemocničního zařízení,“ dodal.