Webové stránky měst a obcí opět soutěží o Zlatý erb

5. 12. 2017

Odstartoval již dvacátý ročník soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Předmětem soutěže jsou oficiální webové stránky a elektronické služby měst, městských částí, obcí a krajů České republiky. Uzávěrka přihlášek je 19. ledna 2018 ve 14 hodin.

Soutěž je podobně jako v loňském ročníku organizována v krajských a v navazujícím celostátním kole. Krajské kolo soutěže vyhlašuje Královéhradecký kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale také poskytuje užitečné informace jejich webmasterům a provozovatelům a nabízí možnosti pro další zlepšování. Vítězům jednotlivých kategorií krajských kol bude zajištěn vstup zdarma na konferenci ISSS v Hradci Králové a na odborné semináře zaměřené na hodnocení webů a s tím spojenou problematiku.

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a další, vše je uvedeno v Propozicích soutěže (k dispozici na www.zlatyerb.cz ).

Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.

Webové stránky měst a obcí opět soutěží o Zlatý erb

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

  • a) nejlepší webové stránky města
  • b) nejlepší webová stránka obce
  • c) Smart City a nejlepší elektronická služba
V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje, turistické destinace a turistické atraktivity.

Jak se soutěže zúčastnit?

Krajského kola soutěže Zlatý erb se mohou zúčastnit města a obce kraje se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz.

Do soutěže se je možné přihlásit od 1. 11. 2017, uzávěrka příjmu přihlášek je stanovena na 19. 1. 2018 ve 14 hodin.

O slavnostním vyhlášení vítězů krajského kola soutěže Zlatý erb budete informováni.

Více informací podá Ing. Iva Hejnyšová (ihejnysova@kr-kralovehradecky.cz, tel.: 495 817 147), případně koordinátor soutěže Mgr.Jitka Hajžmanová, hajzmanova@zlatyerb.cz.