Hattrick dokonán! Lovčice opět získaly Zlatý erb

10. 6. 2020

Vyhlášení výsledků krajského kola 22. ročníku soutěže Zlatý erb se konalo v úterý 9. června od 10 hodin v sále Albrechta z Valdštejna v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Bezprecedentního úspěchu dosáhla obec Lovčice, která v loňském roce zvítězila v celostátním kole a již mnohokrát obsadila první příčku v kraji a bodovala i v celostátním kole.

Hattrick dokonán! Lovčice opět získaly Zlatý erb
Zástupci oceněných obcí a měst převzali ceny od hejtmana Jiřího Štěpána a obdrželi věcné dary od sponzorů soutěže.

„Patří vám velké poděkování nejen za to, že se soutěže Zlatý erb účastníte, ale že neustále zlepšujete podmínky pro vaše obyvatele, aby měli nejen rychlé a aktuální informace, ale aby je také dokázali pohodlně najít a dokázali s nimi pracovat,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán během slavnostního ceremoniálu.

Nejlepší elektronickou službu nabízí podle krajské poroty Dvůr Králové nad Labem, a to Mapový portál GIS, který je v provozu od srpna 2008. V nedávné době prošel modernizací, co se týče technologií zobrazování jednotlivých mapových projektů. Nové technologie umožnují mnohem rychlejší načítání dat a jednotlivé mapové projekty lze nyní prohlížet i v mobilních zařízeních. Na druhém místě se umístil Portál občana, který provozuje Hradec Králové a bronz si od poroty odnesla obec Vlkov za Mobilní aplikaci Vlkov.

V kategorii obcí získaly od poroty nejvíce bodů Lovčice, které se tak umístily na prvním místě v soutěži Zlatý erb už třikrát po sobě. Loni dokonce za své internetové stránky vyhrály první místo i v celostátním kole Zlatého erbu. Na druhém místě skončily webové stránky Mladých Buků a jen o tři setiny bodu předběhly třetí Nepolisy.

Mezi městy opět dominovaly webové stránky Hradce Králové strukturované do systému dlaždic. Druhé místo určili porotci Dobrušce a jako třetí skončil web Nového Bydžova.

Pandemie koronaviru ovlivnila soutěž Zlatý erb jen částečně. Hodnocení webových stránek a projektů přihlášených do letošního ročníku proběhlo navzdory nouzovému stavu bez jakýchkoli problémů. Veškeré bodování i vyhodnocování se již řadu let provádí online, takže členové krajských porot ani celostátní poroty nebyli restrikcemi nijak omezení. Pořadatelé jen posunuli termíny vyhlášení krajských kol a celostátního finále.

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS. Ta se uskuteční v náhradním termínu ve dnech 18.-19. října 2020. V kategorii obcí, podle pravidel, nemůže do finále postoupit loňský celostátní vítěz, takže místo Lovčic postupují Mladé Buky. Další podrobnosti, složení poroty a podrobný výpis bodů členů poroty jsou zveřejněny na stránkách soutěže zlatyerb.obce.cz v sekci krajského kola.

Výsledky

Nejlepší el. služba

Nejlepší webové stránky obcí

Nejlepší webové stránky měst

 


 

Ceny vítězům věnovali partneři krajského kola

Logo Hydrosoft Veleslavín
Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., Praha GORDIC spol. s r.o.
 
AutoCont Smiřice Software602 a.s.
 
TESCO SW a.s. Dell Computer, spol. s r.o.

Fotogalerie