Trutnovskou nemocnici povede dočasně Dana Kracíková

21. 11. 2013 Autor: Jiří Hošna

Trutnovskou nemocnici povede dočasně Dana Kracíková, ředitelka Oblastní nemocnice Jičín. Do konce února by mělo být známo jméno nového ředitele zdravotnického zařízení v Trutnově. V nejbližší době bude vypsáno výběrové řízení.

„Úkolem nového ředitele bude především stabilizovat trutnovskou nemocnici po personální stránce. Bude také pokračovat v ekonomické stabilizaci zdravotnického zařízení a v projektech, které vylepšují zázemí pro personál i pro pacienty,“ uvedla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje zdravotnickou péči pacientům v severní části Královéhradeckého kraje. Pečuje nejen o obyvatele regionu, ale i o množství rekreantů navštěvujících Krkonoše a Podkrkonoší. Nemocnice zajišťuje lůžkovou zdravotní péči v oborech vnitřního lékařství, pediatrie, neurologie, gynekologie a porodnictví, chirurgie včetně traumotologie, ortopedie a onkologie s radioterapií a rehabilitace. Zajišťuje rovněž odborné poradny. V areálu nemocnice se dokončuje dlouhodobá přestavba a modernizace.