Silnice u Nového Hrádku se dočká opravy. Z peněz, které zbyly

19. 3. 2012 Autor: Imrich Dioszegi

Podhorská silnice v Novém Hrádku, která spojuje tento městys s Náchodem, se dočká zásadní rekonstrukce. Investici 38 milionů korun zaplatí peníze, které Královéhradecký kraje ušetřil v tendrech na rekonstrukce silnic. Z půlmiliardového balíku se podařilo stlačit konečné ceny silnic téměř na polovinu. Novohrádecká silnice tak bude další, která rozšíří síť rekonstruovaných silnic s podporou fondů Evropské unie.

„Silnice z Nového Hrádku k Náchodu je pro přístup do tohoto městyse velice důležitá. Využívají ji autobusy či záchranná služba. Její význam komplikuje i plán její rekonstrukce, která musí respektovat potřeby tamních obyvatel. Proto budou práce rozloženy do dvou let,“ řekl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Stavbaři by se měli do rekonstrukce na této silnici pustit v příštím roce. „Práce musí být zkoordinovány s plánovanou rekonstrukcí vodovodu, kanalizace, opravou dalších inženýrských sítí a s výstavbou chodníků v dotčeném úseku. Z důvodu zajištění dopravní obslužnosti je třeba rekonstrukci této části komunikace rozdělit na tři etapy, V létě 2014 bychom chtěli stavbu v úseku Rokol - Nový Hrádek dokončit,“ uvedl ředitel SÚS Královéhradeckého kraje Miloš Štěpán.

Královéhradecký kraj se na svém území stará o více než 3500 tisíce kilometrů silnic. Během dvou následujících let se tato silniční síť dočká investice za zhruba půlmiliardy korun.