V Nové Pace se za dotace z EU otevřelo nové vzdělávací centrum

6. 3. 2013

Centrum odborného vzdělávání pro elektrotechnický a strojírenský průmysl bylo dnes otevřeno na Integrované střední škole v Nové Pace. Škola získala nové učebny, střechu či sociální zařízení. Náklady na rekonstrukci dosáhly zhruba 15 milionů korun. Většinu financí se Královéhradeckému kraji podařilo získat z Evropské unie.

„Cílem projektu bylo zlepšit provozní a materiálně-technické zázemí odborných učeben pro praktickou výuku. Centrum odborného vzdělávání také usnadní uplatnění absolventů na trhu práce, zvýší kvalifikaci zaměstnanců a pomůže snížit nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji,“ řekla krajská radní pro oblast školství Táňa Šormová, která dnes provoz centra zahájila.

Na budově školy vznikla nástavba s učebnami praktické výuky, aulou, sociálním zařízením. Součástí rekonstrukce byla i výměna střechy, zateplení, výměna oken a zbudování bezbariérového přístupu. Centrum odborného vzdělávání také rozšíří a prohloubí spolupráci školy s podnikateli a úřady práce.

V regionu postupně vznikají centra odborného vzdělávání, na které dosud kraj získal kolem dvou set milionů korun z Evropské unie. V Hradci Králové již funguje Centrum odborného vzdělávání ve strojírenství, pro automobilový průmysl a dopravu či pro nejmodernější technologie obrábění dřeva. V Trutnově pak vyrostlo centrum pro vzdělávání v lesnictví, v Náchodě zase pro vzdělávání ve stavebnictví.