Na největší tuzemský veletrh cestovního ruchu jede Královéhradecký kraj prezentovat aktivní turistiku

16. 1. 2014

Letošní expozice Královéhradeckého kraje na brněnském veletrhu Regiontour je zaměřena na aktivní turistiku, zejména cykloturistiku a lyžování. Chybět však nebude ani speciální nabídka turistických produktů pro rok 2014. Od 16. do 19. ledna se na ploše 135 m2 představí všechny turistické regiony Královéhradeckého kraje, tedy Krkonoše, Český ráj, Orlické hory, Hradecko nebo Kladské pomezí. Spoluvystavovatelem je i město Hradec Králové, zoologická zahrada ve Dvoře Králové, poštovna na Sněžce a muzeum papírových modelů z Police nad Metují. Pro návštěvníky krajské expozice bude připravena celá řada zajímavostí a ochutnávek tradičních specialit z celého Královéhradeckého kraje.

Hradecko se mimo jiné představí ochutnávkou výrobků, které usilují o nově připravovanou certifikaci Regionální produkt Hradecko - plísňové sýry Niva z Dolního Přímu a výrobky Boučkova pekařství. Novinkou je prohlídka historického Hradce Králové pro turistu 3. tisíciletí – Munzee, první ucelená prohlídka s využitím nejmodernějších technologií.

U infopultu Orlických hor se návštěvníci seznámí s novinkami z oblasti cestovního ruchu, atraktivní bude jistě určitě slevový program na sportovní zážitky jako dumping nebo fitbox či na balíčky služeb od ubytovatelů z Orlických hor. Ve stánku bude k vidění keramika z chráněné dílny Kopeček a na ochutnání exkluzivní Frolíkova káva, vyhlášený Deštenský chléb a speciální cibulová marmeláda z Hostince u Hubálků.

Kladské pomezí se bude prezentovat nabídkou zážitků v romantické krajině skalních měst Broumovska. Zejména mladší návštěvníky jistě zaujme tvůrčí dílna papírových modelů z nového muzea v Polici nad Metují, s možností vyzkoušet si postavit jednoduchý model přímo na místě.

Český ráj se letos zaměřuje na nabídku prodloužených víkendů a představí Valdštejnské slavnosti. V expozici bude umístěna prodejní minivýstavka regionálního výrobku z Českého ráje – tzv. vinuté perly.

V části vyhrazené regionu Krkonoše návštěvníci budou moci ochutnat speciální horské pivo z Friesovy boudy. Lákadlem určitě bude určitě prezentace České poštovny na Sněžce, která zde umožní zaslání pohlednic s razítkem odeslání z nejvyšší české hory. Firma Rautis předvede ukázku výroby vánočních ozdob ze skleněných perlí.

Také Podkrkonoší se bude prezentovat jako ideální místo pro pěší i cykloturistiku, představí své tipy na výlety pro rodiny s dětmi. Novinkou bude možnost zakoupit si ručně vyráběné vánoční ozdoby ze Dvora Králové nad Labem či keramiku z Hořic. K ochutnávce a prodeji budou nabídnuty regionální podkrkonošské produkty – bylinné kapky z Kuksu, mošty, Riedlovy preclíky a světoznámé hořické trubičky, jejichž výrobu kroucením si návštěvníci budou moci vyzkoušet osobně.

Zajimavá bude jistě i unikátní nabídka ZOO safari ze Dvora Králové, která se pyšní největší kolekcí afrických zvířat v Evropě.

Program expozice doprovodí svým vystoupením hudební skupina Kostitřas či nadějná zpěvačka z Opočna Livie Kuchařová.