Dvorská zoo překonala loňskou návštěvnost

4. 11. 2013 Autor: čtk

(ČTK) - Dvorská zoo v říjnu překonala loňskou návštěvnost. Od začátku roku do poloviny tohoto týdne zoologickou zahradu vidělo téměř 372.610 lidí, což je o 2345 více než za celý loňský rok. Pomohla tomu mimo jiné akce Týden duchů. Propad návštěvnosti trval od roku 2010. ČTK to dnes sdělila mluvčí zoo Jana Myslivečková.

"Týden duchů, který zoo pořádala letos již třináctým rokem, se stal absolutně nejúspěšnější v historii této akce. Navštívilo ho přes 15.000 osob, dříve nejvíce kolem 8000," uvedla Myslivečková.

Při tradiční akci celou zahradu zdobí vydlabané dýně se svíčkami. Své strašidlo si mohou vyrobit také dětští i dospělí návštěvníci. Letos zpracovali více než 2000 dýní, přitom obvykle jich je potřeba okolo 1200.

"K zájmu návštěvníků, kromě příznivého počasí, přispěly i letošní novinky. Asi největší úspěch měla živá strašidla a strašidelná stezka u Pavilonu lvů. Veliký zájem byl o tradiční akce s dýněmi u zvířat, která je dostávala na krmení i na hraní," řekla Myslivečková.

Zoo ve Dvoře se otevřela veřejnosti v roce 1946. Postupně se rozšiřovala, například v roce 1989 se poprvé pro návštěvníky otevřel areál safari. Zoo je známá především chovem afrických kopytníků a vlastní ji kraj. Je nejčastějším turistickým cílem v Královéhradeckém kraji.