Ceny za přínos v sociálních službách v hradeckém kraji znají své držitele

20. 11. 2013

Města, organizace i jednotlivce, pracující v sociální sféře, ocenil Královéhradecký kraj ve třetím ročníku Ceny Královéhradeckého kraje za přínos v sociálních službách.

Čestné plakety tak ve středu 20. listopadu v sále krajského zastupitelstva převzali z rukou královéhradeckého hejtmana Lubomíra France a dalších vrcholných představitelů kraje noví nositelé ocenění za práci v sociálních službách a rozvoj této oblasti. Ti vzešli ze jedenadvaceti nominovaných a vybráni byli hlasováním veřejnosti a taktéž výběrem odborných komisí.

V kategorii Sociální služba byla oceněna Oblastní charita Hradec Králové, Sociální služby obce Chomutice a Sociální služby města Jičína. Město Dvůr Králové nad Labem se pak nejlépe umístilo v kategorii Obec nebo město podporující sociální služby. Osobností sociální oblasti se stalo všech osm nominovaných pracovníků - Pavlína Blažková, Ilona Hylmarová, Rostislav Vodák, Zdeněk Kober, Miluška Paldusová, Zuzana Skřičková, Pavel Vostrovský a Zdeňka Horváthová. V kategorii Partner sociální služby, která vyzdvihuje úsilí subjektů podporující sociální oblast, byl oceněn Český rozhlas Hradec Králové a společnost Seco GROUP Jičín.

Součástí letošního ročníku bylo poprvé i udílení Ceny Křesadlo za dobrovolnickou práci, která je v České republice udělována již od roku 2001. Ceny Křesadlo na slavnostním ceremoniálu převzali Jaromír Lán, Dáša Königová, Eva Bažantová a Martin Sklář.

Fotogalerie