Webové stránky měst a obcí v kraji soutěží o Zlatý erb

3. 1. 2014 Autor: Iva Hejnyšová

V pátek 3. ledna byl zahájen již šetnáctý ročník soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. I letos mohou soutěžit také weby měst, obcí a regionů zaměřené na turistický ruch. Soutěž je podobně jako v loňském ročníku organizována v krajských a v navazujícím celostátním kole. Krajské kolo soutěže vyhlašuje Královéhradecký kraj se Sdružením Zlatý erb. Celostátní kolo vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční ve dnech 7. a 8. 4. 2014 v Hradci Králové.

Soutěž získala v loňském roce nového partnera, a to sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, který opět zaštítí dvě nová kritéria soutěže.

Cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb, poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Soutěž byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a v roce 2011 zvítězila v soutěži Český zavináč. Zlatý erb již tradičně poutá pozornost našich měst, obcí a veřejnosti..

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování, bezbariérová přístupnost a podpora IPv6 a DNSSEC. (Propozice soutěže)

Soutěží se opět v kategoriích:

  • nejlepší webové stránky města
  • nejlepší webové stránky obce
  • nejlepší elektronická služba
logo soutže Zlatý erb

Jak se soutěže zúčastnit?

Krajského kola Královéhradeckého kraje soutěže Zlatý erb 2014 se mohou zúčastnit města a obce se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Ohlášení do soutěže a podrobné informace naleznete na webové stránce soutěže zlatyerb.obce.cz.

Uzávěrka příjmu ohlášení je ve čtvrtek 30. ledna 2014 v 16:00 hodin

Více informací podá Ing. Iva Hejnyšová, telefon 495 817 147, e-mail: ihejnysova@kr-kralovehradecky.cz.