Mentoři

15. 2. 2019

Pro odborné konzultace jsou soutěžícím týmům k dispozici mentoři.

Petr Havelka
Petr Havelka je softwarový inženýr ve společnosti Unicorn. Převážně se věnuje implementaci backend částí aplikací v Javě, NodeJS a C#. Aktuálně pracuje jako Team leader na projektu pro energetický trh. Ve volném čase vede kroužek pro děti kde společně tvoří hry ve Scratch.
Havelka
Michal Gregor
Michal Gregor je softwarový inženýr, full-stack developer a evangelista ve společnosti Unicorn. Vždy rád pomáhá svým spolupracovníkům s vývojářskými i architektonickými problémy. Hodně svého času věnuje výuce ostatních prostřednictvím mentoringu a školení jak ve společnosti Unicorn, tak na univerzitě.
Michal Gregor

MUDr. Martin Langr
Narodil se v Karviné a vystudoval lékařskou fakultu v Hradci Králové. Vysokoškolská studia v samotném srdci východočeské metropole dala zásadní směr jeho dalšímu profesnímu i osobnímu životu. Aktuálně se ve společnosti DERS s. r. o. baví řízením nekonvenčních SW projektů a podporou mladších kolegů. Nejlépe ho vystihuje jeho osobní profesní claim: „Přestat teoretizovat, začít uplatňovat principy agilního vývoje SW v každodenní práci a především myslet na to, že s tím bude pracovat živý člověk!“
Dlouhodobě se věnuje User Experience a odstraňuje bariéry mezi světy „tam venku“ (zákazníci, uživatelé) a „u nás doma ve firmě“ (vývojáři). Má rád přírodu, historii, angličtinu, hudební skupiny Beatles a Queen, vysokohorskou turistiku, golf a jachting.

Projekty, které významným způsobem ovlivnily jeho profesní dráhu:

  • 2019: Vývoj nového informačního systému „Swiss potentional organ donors“ pro Swisstransplant (manažer projektu, product owner, analytik)
  • 2016: Podpora a rozvoj Systému pro zpracování správních řízení a databáze léčivých přípravků pro Státní ústav pro kontrolu léčiv (manažer projektu, analytik)
  • 2012: Vývoj aplikace pro rychlou přeshraniční výměnu orgánů v rámci projektu COORENOR/FOEDUS financovaného Evropskou komisí (analytik SW části portálu)
  • 2011: Implementace komplexního manažerského IS (datový sklad, business intelligence) pro Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze (vedoucí analytik a manažer projektu)
  • 2008: Vývoj nového klinického informačního systému pro řetězec zdravotnických zařízení Euromednet/Agel (vedoucí analytik, manažer projektu)
Martin Langr
Ing. Karel Rejthar
Jednatel společnosti SmartEdu s.r.o., učitel ICT a ekonomie na Střední škole zemědělské a potravinářské v Klatovech, držitel světového ocenění Microsoft MVP v oblasti DATA PLATFORM, člen odborné skupiny Microsoft Innovative Educator Experts, držitel certifikací MCP,MCSA, MOS, MTA, ECDL. V roce 2018 oceněn dvěma prvními místy v soutěži DOMINO za vizualizaci volebních výsledků. V loňském roce reprezentoval ČR v Torontu na mezinárodním setkání učitelů, kde se svým týmem získal 2. místo. Provozovatel datového portálu data.maleskoly.info.
Rejthar

Jiří Marek
Jiří Marek je chemik se zájmem o vodíkové technologie, právník se specializací na otevřený přístup (Open Access, Open Data) a autorskoprávní problematiku. Dále průvodce, kterého zajímá moderní rozvoj měst a také Brňan od narození.

Aktuálně pracuje jako manažer akcí a projektů Smart City na Magistrátu v Brně, kde se věnuje například přípravě veletrhu URBIS Smart City Fair 2019 nebo se snaží o to, aby město Brno uspělo v soutěži Evropské komise: European Capital of Innovation.

Rád Vám poradí jak správně ošetřit otevírání dat a jejich využití v rámci Vaší hackathonové aplikace. Věří také, že Vám bude schopen poradit s tím, jak správně nastavit cíl aplikace, aby aplikace byla užitečná i pro město i občany.

Jiří Marek

Marek Hencl
Konzultant v oboru ICT vystudoval v Kanadě obor "Telecommunications Electronic Engineering". Zakladatel konzultační společnosti AARTKOM s.r.o. Přes 10 let řídil mezinárodní ICT projekty. Má zkušenosti ze systémové integrace a propojování databází. Propagátor opensource a creative commons. Praktik, který zvyšuje kybernetickou bezpečnost ve školách.

Marek Hencl