Vítejte na stránkách Odboru evropských záležitostí

24. 10. 2008 Autor: Roman Klíma

Webové stránky Odboru evropských záležitostí byly kompletně přepracovány za účelem zvýšení jejich přehlednosti.

První 3 sekce se týkají programů a grantů, které tvoří podstatnou náplň Odboru evropských záležitostí. Jedná se o globální grant Královéhradeckého kraje v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, dále Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 - 2013, ve kterém má důležitou roli Královéhradecký kraj jako regionální subjekt a Program Královéhradeckého kraje spolufinancovaný z Finančních mechanismů EHP/Norska.

V sekci „Zdroje financování z EU“ je umístěn dotační rozcestník, který přibližuje možnosti získání dotací dle jednotlivých vybraných oblastí.

V sekci „Bezplatné konzultace a podpora tvorby projektů“ je umístěn ke stažení formulář „Projektový záměr“, po jehož vyplnění a odeslání předkladatelem bude daný záměr posouzen příslušným odborným konzultantem a předkladatel obdrží veškeré informace, které bude potřebovat v souvislosti s případným podáním žádosti a realizací projektu. Dále jsou v této sekci zveřejněny kontakty pro poskytování bezplatných konzultací týkajících se všech dotačních titulů současného programového období 2007 - 2013.

Sekce „Dotační zpravodaj“ obsahuje ke stažení elektronickou verzi informačního čvrtletníku Odboru evropských záležitostí.

Sekce „Programové období 2007-2013“ obsahuje seznam dotačních titulů týkajících se současného programového období v členění „Komunitární programy“, „Evropská územní spolupráce“ a „Národní programy a iniciativy“. Jsou zde také umístěny ukázky prvních podpořených nebo již úspěšně realizovaných projektů současného programového období v Královéhradeckém kraji.

Poslední sekce „Programové období 2004-2006“ obsahuje zejména tematicky setříděný seznam úspěšně realizovaných projektů minulého programového období v Královéhradeckém kraji.

Vaše připomínky a náměty k webovým stránkám Odboru evropských záležitostí zasílejte na e-mailovou adresu rklima@kr-kralovehradecky.cz.