Královéhradecký kraj uspěl se žádostí o globální grant do oblasti dalšího vzdělávání

26. 5. 2009 Autor: Roman Klíma

Za účelem posílení konkurenceschopnosti regionu v oblasti dalšího vzdělávání přijde do Královéhradeckého kraje v následujících šesti letech z Evropské unie přes 170 milionů korun. Tyto prostředky bude rozdělovat Královéhradecký kraj prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy byla Královéhradeckému kraji schválena žádost o globální grant od oblasti podpory 3.2 „Podpora nabídky dalšího vzdělávání“. Finanční podpora bude poskytována za účelem rozvoje nabídky dalšího vzdělávání a na podporu vzdělávání pedagogů, lektorů, řídících a organizačních pracovníků škol a dalších vzdělávacích a poradenských středisek působících v oblasti dalšího vzdělávání.

Tento globální grant úzce navazuje na minulé programové období, ve kterém Královéhradecký kraj rozdělil téměř 44 milionů korun na podporu nabídky dalšího profesního vzdělávání. V kraji vzniklo 85 nových vzdělávacích programů. V pilotních kurzech bylo proškoleno téměř 3 000 účastníků a dalších bezmála 900 lektorů si zvýšilo svoji kvalifikaci absolvováním různých vzdělávacích kurzů zaměřených například na oblast cizích jazyků, informačních technologií, řídících systémů ve strojírenství a elektrotechnice či vzdělávání školitelů resuscitace.