Turistický portál Královéhr. kraje

REGIONTOUR 2010

Ve dnech 14-17. 1. 2010 proběhl již 19. mezinárodní veletrh turistických možností v regionech – Regiontour 2010. Poprvé se tento veletrh představil v multifunkčním pavilonu P spolu s novým produktovým členěním, jež usnadnilo návštěvníkům lepší orientaci v nabídce turistických produktů.

Pod jednou střechou se tak v novém pavilonu tradičně prezentoval i Královéhradecký kraj. Slavnostní otevření stánku proběhlo za účasti pana hejtmana Královéhradeckého kraje Bc. Lubomíra France, 3. náměstka KHK pana Helmuta Dohnálka a primátora města Hradce Králové pana Ing. Otakara Divíška. Expozici přišel navštívit spolu s několika dalšími hejtmany ostatních krajů i ministr pro místní rozvoj pan Ing. Rostislav Vondruška. Kromě dalších VIP hostů proběhlo v rámci veletrhu na našem stánku množství pracovních jednání a schůzek. Nejenom však politici a odborná veřejnost navštívili náš stánek.

Dvoupatrová expozice na ploše 224 m2 dala možnost hojné účasti našim turisticky významným územím a jejich subjektům. Kromě propagačních materiálů a cenných rad, zde návštěvníci spatřili mnohem více. Každý den byl pro ně připravený bohatý doprovodný program, který prezentoval jen zlomek atraktivit a možností v Královéhradeckém kraji. Návštěvníci mohli spatřit ukázky umění žáků kamenické školy v Hořicích, ochutnat pivo z pivovaru Tambor, pravé hořické trubičky, či originální produkty z Orlických hor a Podorlicka (například kvalitní slivovici). Kdo ještě nebyl v Třebechovicích, uviděl zde alespoň pohyblivou repliku Třebechovického betlému. Kromě figurín historických vojáků u pultů Kladského pomezí se návštěvníci setkali také s živými vojáky. Malé návštěvníky zaujal především kouzelník z Jaroměře, který vykouzlil nejenom množství různých pestrobarevných zvířátek a tvarů z balónků, ale předvedl také kouzla, nad kterými si lámali hlavu i dospělí. Připomeňme si tak například kouzlo s kruhy (známé již z filmu „ Obecná škola“), či kouzlo „Nespoutatelná žena“. K poslechu hrálo na stánku zámecké saxofonové kvarteto Josefa Žemličky.

Po celé čtyři dny mohli návštěvníci soutěžit a získat ceny Královéhradeckého kraje. Své tělo tak procvičili na lyžařském trenažéru, který nebylo lehké pokořit. Po této průpravě se však mohli bez starostí vrhnout na lyžařské svahy Krkonoš či Orlických hor.

Kromě doprovodného programu byl velký zájem návštěvníků zejména o materiály týkající se cykloturistiky, turistických atraktivit Královéhradeckého kraje a o mapy. V rámci veletrhu proběhlo také dotazníkové šetření týkající se zejména expozice Královéhradeckého kraje a povědomosti návštěvníků o této oblasti. Stánek kraje spolu s jeho turistickou nabídkou byl hodnocen velmi pozitivně. Více informací týkající se tohoto veletrhu naleznete na stránkách www.bvv.cz

Informace o veletrhu:

Počet vystavovatelů: 1085

Počet vystavovatelských zemí: 19

Vystavovatelská plocha: 10 180 m2

Plocha expozice KHK: 224 m2

Autor: Lucie Hučíková

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO