Turistický portál Královéhr. kraje

EUROREGION TOUR 2010

Ve dnech 18. 3. - 20. 3. 2010 se v prostorách Eurocentra v Jablonci nad Nisou uskutečnil 10. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour.

Zájem návštěvníků po všechny tři prezentační dny byl velmi vysoký, průběh veletrhu zajímavým způsobem oživoval velmi pestrý doprovodný program, sestávající z vystoupení dětských pěveckých sborů, tanečních skupin různého zaměření nebo např. slosování vstupenek o ceny, z nichž některé věnoval rovněž Královéhradecký kraj.

Výstavní expozice Královéhradeckého kraje na tomto veletrhu byla letos koncipována jako partnerská – společná s Libereckým krajem. V rámci krajské expozice svoji nabídku prezentovalo rovněž turisticky významné území Orlické hory a Podorlicko a partner Rychnova nad Kněžnou – město Klodzko. Orlické hory a Podorlicko svoji nabídku doplňovaly prodejem certifikovaných regionálních výrobků.

Největšímu zájmu turistů se těšily propagační materiály věnované cykloturistice a možnostem ubytování, následované informacemi o hradech a zámcích, pořádaných kulturních akcích a v neposlední řadě tipech na výlety.

Návštěvníci měli možnost se s turistickým potenciálem Královéhradeckého kraje seznámit nejen prostřednictvím široké škály propagačních materiálů, nýbrž také formou ochutnávek tradičních krajských gastrospecialit. Nabízena byla Krkonošská medovina a hořické trubičky.

Autor: Hana Fryčková

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO